Hva skjer


Desember 2006

20. des Hjemreise til Norge:D:D
13. des Juleshow for vertsfamilien og administrasjonen + lærere ved skolen. Inneholder blant annet parodier av lærerne, skatsjer og norske julesanger.
8. des Helgetur til Lyon. Lysfesten i Lyon:D
2. des Julen nærmer seg med stormskritt selv om tiden går umenneskelig sakte her nede. Denne uke begynte vi med franskklasser sammen med de franske og historie/geografi timer...overgangen var stor! Fransklærern snakker uten punktum og veldig fort, men han trøster oss med at det ikke gjør noe at vi ikke forstår for det gjør ikke de franske heller...kanskje på tide å ta hintet? I historietimene er det meningen at vi skal ta notater fra det lærern sier...hun vil ikke skrive det på tavla som alle andre, men i begynnelsen vil hun gi notatene sine til oss norske da så vi ikke blir helt lost. De vanlige fransktimene vi hadde med Anne Gro er byttet ut med 4 norsktimer i uka...vi har ikke begynt helt med norsk enda da og jeg tviler på vi gjør det før jul også...nå på mandag er det bare og begynne med juleshowet vi skal ha...haha det kommer til å bli bra ass=D men da må vi starte en gang...hehe.

Denne uken har kanskje vært den mest slitsomme for meg her nede så langt. Har vært småsyk og har hatt vondt i hodet de fleste dagene. Noe av grunnen til det er nok også at franskmenn ikke puster oksygen som oss normale folk, men trives best i innestengte klasserom med lite luft. Når da fransklærern har et litt for stort pensum på litt for få timer er det ikke veldig rart man blir sliten i lengden. Det er tøft å måtte konsentrere seg hundre prosent om hva han sier hele tiden...nytter ikke å sove i de timene nei!

På tirsdag var jeg og Sondre på besøk hos gamle vertsen min =) veldig hyggelig å se dem igjen og det så ut som om moren hadde kommet seg etter sykdommen. Fremdeles ganske dårlig da og måtte på sykehuset til kontroll 3 ganger i uka. Var egentlig litt overraska over å se henne der, men desto hyggeligere...

November 2006

18. nov Ja jeg ser det er en stund siden jeg har skrevet her. Det er vel fordi jeg har vært litt opptatt med andre ting, men nå er pcen i huset ødelagt og jeg har ikke lekser så nå har jeg ingen unnskyldning lenger. Er hos vertsfamilien min, den nye for de som ikke har fått med seg at jeg har bytta. Like før vi dro til Paris fikk jeg vite at den forrige vertsfamilien ikke kunne ha meg lenger fordi moren der var alvorlig syk å måtte ligge på sykehuset. Problemet var at de ikke viste hvor lenge hun ville bli liggende der og at det ikke var så veldig kult å ha en norsk gutt i huset i tillegg. Moren er fremdeles på sykehuset og har vært der i 3-4 uker nå...jeg er litt usikker på hva som er galt med henne, men i følge Constance (den første vertssøstra mi) skal det visst gå bedre nå da:) Jo så jeg har da fått en ny familie, var veldig skeptisk i begynnelsen fordi jeg hadde en dritbra hvor jeg trivdes veldig godt og jeg tenkte sjansen for å få en like bra en var heller liten. Det viste seg jo at den nye vertsfamilien er minst like bra! Helt annerledes familie, men kjempe hyggelige og omtenksomme.

Det nærmer seg med stormskritt mot jul og i dag er faktisk trimesterslutt. Får vel karakterene en eller annen gang i neste uke kanskje...haha kommer til å få dårlige karakterer ass, men vi er norske og dumme, er ikke forventet at vi får så bra. Vet jeg får 13,5 i matte da så det er jo ikke sååå ille hehe:) For meg virker det som det eneste samtaleevne mellom oss nordmenn er julen. Det får ikke akkurat tiden til å gå veldig mye fortere, men jeg gleder meg som en liten unge til jul nå ass:D blir så bra å komme hjem igjen! På onsdag er det bare fire uker med hard slit igjen. Nærmer seg nå...

Hmm hva mer kan jeg skrive...jo det alle spør meg om, hvordan går det med fransken? Det går bedre føler jeg, fikk 14 på en fransksstil. Er vel heller det muntlige det stopper litt på da. Går fremover der og, spesielt når det er tvillingsøstre i huset som ikke kan engelsk. Føler jeg er i stand til å si det meste nå faktisk...har et veldig dårlig vokabulær så prøver å lære meg noen franske ord hver dag, men det er lettere sagt enn gjort. Den ene fransklærern pirker veldig på uttalen min da...hehe det må vel bety at den ikke er så altfor bra, men de forsår i alle fall hva jeg mener. Folk jeg spør om hjelp i butikken pleier å bytte over til engelsk da:S det er vel et dårlig tegn..hehe.

Har begynt for fullt med fotballen også...spilte min første kamp på onsdag. Det var en cup-kamp der laget til Sondre og meg møtte laget til Emil. Hehe var morsomt det i første kampen. Både jeg og Sondre spilte kampen fra start og i følge trenern spilte vi veldig bra (er ikke like enig jeg da). Laget vårt vant 3-1 og er videre i cupen. I morgen er det ny kamp, men det er vel bare serien tror jeg.

Oktober 2006

03.okt Da var det endelig på tide for meg å oppdatere litt også...har ikke orket å bry med så altfor mye med siden min til nå. Har vært her i litt over en måned nå og det har skjedd en del på den tiden...det føles ut som vi har vært her et år allerede=) Har hatt det kjempe bra til nå, har vært mer som en leirskole eller no uten så altfor mye lekser og skole. I den siste tiden har vi begynt å få litt å gjøre. Hatt noen prøver og innleveringer, men forventningene til oss norske er ikke så altfor høye i starten.

Fransken er fremdeles ganske vanskelig, har vel 13 fransktimer i uka så vi lærer da noe. Det vanskeligste er å snakke fransk, å forstå det er ikke lenger like vanskelig. Spesielt i fransktimene med Rouget har vi fokusert veldig på det muntelige og det er ikke så lett! Vanskelig å høre forskjell på e, é og è for eksempel, men det er vistnok ganske viktig for fransken da. Til nå har jeg støttet med altfor mye til engelsken min, men det burde jeg vel slutte med så fort som mulig. En liten trøst er jo at franskmenn er helt forferdelig dårlig i engelsk da, men de prøver og de har vel da kanskje litt forståelse for at vi sliter med fransken deres.

Ting begynner å komme inn i et slags mønster etterhvert. Er ikke så veldig mye mer som skal ordnes med. De vanlige kjedelige skoleukene har begynt, med prøver og lekser, og de fleste gleder seg til helga med vertsfamilien (ikke alle var like fornøyde med dem).  

Har hatt en vertsfamilie i 2 helger nå og jeg syns jeg var ganske heldig med min familie. Fikk en vertssøster som også går i seconde og hun er kjempe hyggelig. Familien hennes bor i Bois Guillaume, ca. 5-10 min fra skolen så det er jo ganske greit da. Hun har en bror på 7 år og en søster på 12 år. Forrige helg tok vi det mer med ro og hun viste meg litt rundt i byen og huset til bestemoren hennes der hun har egen stall og egen hest=) Denne helgen fikk jeg bli med henne å ri ved bestemoren sitt hus...det var skikkelig gøy:D sa liksom at jeg aldri hadde ridd før og etter 5min så lærer hun meg å gallopere:S hehe jeg falt ikke av da og det var gøy. Om kvelden dro vi til "Velvet", nattklubben i byen. Skal ikke gå veldig inn i detaljer hva som skjedde der, men jeg hadde det ganske gøy. Ble en sen kveld og jeg er fremdeles ganske trøtt og tipper jeg vil være det resten av uka.

Er det så veldig mye mer og si sånn generelt herfra da..kommer nok mer og jeg skal prøve å oppdater litt oftere

September 2006

02. sep Reiser til Frankrike
04. sep Starter på skolen

August 2006

31. juli - 25. august Franskkurs
4 uker med intens fransk opplæring mens alle andre er på stranda og har det gøy, ikke akkurat det som frister mest. Timeplanen gjør det ikke mye bedre, 5 timer fransk og 2 timer matte hver dag hele uka. Men skal man lære fransk på 4 uker må vi ha det en del. De folka jeg skal gå på skole med de neste tre årene virket som sinnsykt fete og hyggelige folk, noe som var ganske viktig for meg =) 
11. august Øyafestivalen (tvilsom)

Juli 2006

02-26. juli

Tur til USA

Nasjonaldagen - 4. juli
Måten de feirer nasjonaldagen i USA på er på mange måter likt som i Norge. De pynter huset og inviterer til selskap på kvelden. Dagen min startet med pannekaker til frokost før vi dro ned til Pittsfield for å se på paraden der. Paraden derimot er noe jeg ikke har sett maken til her i Norge. Mange hadde pyntet flåter som de kjørte gjennom gatene, det var en rekke politi og brann avdelinger og noen cheerledere. Det morsomste med paraden syns jeg var når noen folk (husker ikke helt men det var noen veldedighetsfolk) kom kjørende i gokarter og små lekebiler =) etter paraden dro vi hjem og familien hadde invitert venner og familie til grillfest. Hadde det kjempehyggelig, hadde vannkrig og spilte badminton =)

Jiminy Peak Mountain Resort -  5. juli
I dag var vår første "skoledag". Jeg har alltid hatet teater og å gjøre skuespill foran andre, men det var da 1. time i dag hehe. Andre time var engelsk og etter engelsken spiste vi lunsj før vi dro av gårde til Jiminy Peak. På Jiminy Peak kjørte vi en slags bane nedover fjellsiden...var sinnsykt morsomt =) de hadde også en kjempe stor huske, minigolf, trampoliner og mer. Var en morsom dag, synd jeg ikke fikk tatt noen bilder...

6 Flags Amusment Park - 10. juli
Bildene taler vel egentlig for seg selv =) sinnsykt morsomt!!! Tysenfryd vil aldri bli det samme igjen. Vi kom dit i strålende sol og alle hadde vel mest lyst til å prøve ut vannparken deres, men vi var litt for seint ute og den stengte for tidlig. Det var egentlig like greit for selve parken var stor og morsom. Høydepunktet i denne parken var vel kanskje "Superman - Ride of Steel" som er en av de beste berg-og-dal-banene i verden! Helt sinnsykt bra! En annen stor favoritt blant oss var "Blizzard River", en attraksjon som tar deg ned voldsomme "elvestrøk" og under en foss. Sinnsykt fett når man vet at en av de 8 personene om bord vil få fossen over seg og bli klissvåte =) denne attraksjonen tok vi til alle var gjennomvåte og etter det tok enkelte å bada i fontenen =) 

Martha's Vineyard - 12 - 14. juli
Martha's Vineyard er en øy like utenfor Cape Cod i Massacussets. Øya er kjent som et ferieparadis, spesielt blant de rike. Kl. 7 møtte vi opp, klare for avmarsj. Bussturen tok 3t til ferga og det tok ca. 30 å komme over. Da vi var kommet over kunne vi ikke sjekke inn på hotellet enda, så vi var i Vineyard Heaven og utforska den byen litt. Etter det dro alle til hotellet og bada! Etter det dro vi ut for å spise pizza og deretter dro vi for å se et improvisasjonsshow av ungdommer på vår alder. Det var kjempe bra og det er utrolig hvor flinke de var. Etter det var det tilbake til hoteller for kvelden.

Den andre dagen var det litt dårligere vær, men det gikk fint. Vi dro i byen, før vi dro på stranda og padla kajakk. Om kvelden hadde vi en liten grillfest ved hotellet hvor vi også spilte baseball. Etter det dro vi av gårde igjen, denne gangen for å se på film. Vi så "Click" =) jeg syns det var en ganske morsom film, men kanskje litt overdrevet. Etter filmen dro vi får å spille minigolf =) Det var sinnsykt fett og vi hadde det veldig gøy.

Siste dagen på Martha's Vineyard. Det var helt fantastisk vær i dag og planen var egentlig at vi skulle spille baseball, men vi droppa det slik at vi fikk bedre tid på stranda. Det var kjempe gøy!!! Vi dro til South Beach i strålende sol med de største bølgene =) Vannet var også kjempe varmt og vi spilte volleyball og hadde det gøy! Etter det måtte vi dra hjem igjen =(

 

New York - 23 - 25. juli
Vi dro til New York etter å ha sagt forvell til vertsfamiliene våre=( Vi kjørte i ca. 3t før vi kom frem til New York. Etter at vi hadde flytta inn i hotellet, gikk vi en tur i Central Park, før vi dro til Times Square. Her fikk vi for første gang oppleve hva en virkelig storby var! Sinnsykt mye lysreklame og mange butikker. I gatene kjørte den ene limmoen etter den andre, og her fikk vi litt tid til shopping. Vi spiste pizza før vi fikk shoppe litt mer igjen..hehe =) så skulle vi se på et skuespill på broadway, 25st annual spelling bee eller no tror jeg stykket het. Ganske morsomt skuespill om en stavekonkurranse og morsomme deltagere. Etter det dro vi hjem...

På den andre dagen i New York brukte vi mye tid på naturhistorisk museum =) Der så vi først på levende slanger og øgler før vi fikk lov til å gå fritt rundt i museet. Museet var enormt!! Vi gikk oss flere ganger bort i gangene der og da vi omsider skulle møte fikk jeg vite at det var en del ting vi hadde gått glipp av. Det vi så var ikke så altfor spennende; dinosaurer, dyrelivet i Afrika og Asia, dyr og planter i havet og hvordan folk levde i Afrika og Asia. Senere fant jeg ut at museet hadde verdens største smaragd, hvis jeg ikke husker helt feil...hehe. Etter at hele gruppa møttes igjen dro vi får å se på en Imax kino om gruveutforskning, og deretter en annen slags kino i taket av skapelsen av universet =) det var skikkelig kult. Etter det gikk vi gjennom Central Park til 5th Avenue for å shoppe der. Langs hele 5th Avenue lå det eksklusive og store butikker, blant annet en 5 etasjes nikebutikk, Guici, Apple store og Abercrombie and Ficht. Etter det dro vi for å spise på en sinnsykt fet restaurant der kelnerne sang og det kjørte tog rundt i lokalene =) Da vi var ferdig der dro vi videre til Empire State Building. Vi måtte vente lenge i kø, men det var verdt det! Utsikten over New York om natten fra toppen av Empire State Building er fantastisk! Sinnsykt kult! Etter det dro vi hjem...

Siste dagen i New York og hjemmreisedagen. Vi begynte dagen med å gå over Brooklyn Bridge før vi tok en ferge til Staten Island. Det gjorde vi egentlig bare for å få tatt noen bilder av Frihetsguddinen..hehe, men det var ganske stilig. Da vi var ferdig der hadde vi en siste mulighet for shopping i New York. Ble en ganske panisk time der alle skulle få handla det siste de mangla, men det gikk greit. Når jeg har kommet hjem til Norge angrer jeg sinnsykt på at jeg ikke kjøpte mer der. Alt koster en tredjedel av hva det gjør her!! Menmen fikk kjøpt mye fint. Etter det dro vi til hotellet før vi dro til flyplassen. På flyplassen fikk vi også litt tid til shopping, men det var ikke så alt for mye man kunne kjøpe der. Etter å ha checket ut av landet (var litt rart det der), kunne vi dra hjem etter 4 fantastiske uker der =)

Juni 2006

02. juni  Muntlig eksamen
Jeg, Martin og Asbjørn hadde vår muntlige eksamen. Vi kom opp i norsk og trakk samme oppgave som vi gjorde til prøvemuntlig, det vil si nyrealismen og sjangrene novelle og roman. Det var egentlig ikke så mye å gjøre, men vi forbedret nå på de tingene vi ble trukket for på prøvemuntlig og øvde. Vi endte opp med et veldig bra resultat.
10-11. juni Elverumscup
Vi kom på 2. plass i denne turneringen etter et knepent tap mot Elverum i finalen. I gruppespillet møtte vi fire håpløse lag: Elverum2, Grue, Trønderlyn og Løten. Vi kom oss greit gjennom gruppespillet som puljevinnere og det samme gjorde 1.laget. Høydepunktet i turneringen kom nok i  semi-finalen da vi møtte 1.laget =) var nok ikke mange som trodde vi kunne slå dem, men vi jobbet og spilte bra og de klarte ikke å putte ballen i mål. Dermed var det straffespark som måtte til for å avgjøre hvem som skulle til finalen. Vi vant 5-4 og var klare for finalen =) Dette var min og Martin sin siste cup for Bærum SK i og med at vi ikke skal være med til Dana Cup=( morsomt at vi kunne avslutte på en bra måte=)
15-17 juni Klassetur
Jeg hadde gledet meg lenge til avslutningsturen på Berger, og selv om det ble en dramatisk slutt hadde vi det gøy før det=) Vi dro av gårde kl. 7, (kanskje i tidligste laget for noen) og var fremme ved Boda Borg i 11-12 tiden. Da vi kom frem fikk vi lunsj, og etter det holdt vi på med det såkalte "äventyrhuset". Her skulle vi løse forskjellige oppgaver på tid for å komme videre til neste rom. Vi måtte bruke både fysikken og hjernen for å løse mange morsomme og varierte oppgaver og det var faktisk ikke så lett som man skulle tro=) Da vi var ferdig med dette dro noen av oss til butikken (mange av guttene ble igjen for å planlegge vannkrig..hehe =) Etter vannkrigen gjorde vi som vi ville. Noen spilte volleyball, mens andre så på VM. Ingen hadde lyst til å legge seg den første dagen så vi ble sent oppe, men vi måtte selvfølgelig legge oss tilslutt.

Den andre dagen skulle vi flytte fra Boda Borg til en campingplass i nærheten. Her fikk vi bo i store hytter=) Før vi flytta dit, dro vi for å klatre. Det var veldig gøy og jeg har aldri prøvd å klatre slik ute i naturen før, men det var også ganske vanskelig. Asbjørn klarte å imponere lederen..hehe =D Etter klatringen dro vi til hyttene. Der badet vi før vi fikk grillmat til lunsj=) været var strålende og det var en perfekt dag på stranda selv om vannet var iskaldt. Da vi hadde spist fikk vi kjøre bananbåt og en annen ting som jeg ikke vet hva het...hehe men gøy var det =D synd vi ikke rakk å stå på vannski menmen, hadde det kjempe gøy den dagen. Etter det fikk vi igjen lov til å gjøre som vi ville. Jeg dro tilbake til hytta for å skifte før middag og se på fotballkamp (Elfenbenskysten mot Nederland). Etter middag dro en gruppe ut på en ekspedisjon etter en butikk i ødemarken. Ganske surt å ha gått i 30min for å finne ut at butikken var stengt, men vi fikk oss nå en tur da. Da vi  kom hjem satt vi i hyttene og snakket til langt på natt. Kl. 02 var det noen som hadde lyst til å bade, så vi bada...hehe =) Planen var å døgne, men da kl. ble 4 orka ikke jeg og Asbjørn  mer så vi gikk å la oss (ikke så lenge for "døgnerne" kom å vekka oss) Vi forsov oss til frokost dagen etter...hehe=)

Selv om dagen allerede hadde vart ganske lenge for noen av oss begynner jeg med frokosten. Tørt brød og syltetøy til frokost..namnam. Etter det måtte vi rydde ut av hytta som hadde blitt ganske bomba, og da det var gjort var det bare og vente på resten til vi skulle dra. I dag skulle vi kjøre dresin på en nedlagt jernbanelinje, noe som burde vært en grei sak for 10. klassinger. Det ble allikevel mye tulling og avsporinger på vei til der vi skulle spise, noe som vel kanskje er å forvente av ungdommer. På vei tilbake ble det virkelig ille da jentene hadde byttet plass med guttene og lå nå først i "toget". I tillegg var det slak nedover bakke, alle lå tett inntil hverandre og vi hadde altfor stor fart. Dette endte i en dramatisk ulykke som det har vært skrevet om i diverse medier (både aftenposten, dagbladet og budstikka i tillegg til de svenske). Ulykken satte en støkk i alle og ble en trist slutt på skoleturen. Det var bra at ingen ble alvorlig skadet for når man tenker tilbake kunne det gått MYE verre. Det var vel moren til Martine det gikk verst utover og hun måtte bli på sykehuset til mandag. I tillegg ble Helene og moren til Sverre også skadet, så vi slapp relativt heldig ut av det. Etter ulykken dro hele klassen til sykehuset for å få høre hvordan det var gått, for så å dra tilbake til Boda Borg der vi fikk pizza. Det ble litt forvirring om hvem som måtte være igjen på sykehuset, men vi fikk omsider dratt av gårde og kom hjem i ni, halv ti tiden.

18. juni

Norwegian Wood
Dagen etter klasseturen skulle Asbjørn, Martin, Vilde, Martine og jeg på Norwegian Wood=D Jeg har aldri før vært på denne festivalen, men gledet meg som en unge. I år kom Minor Majority, Maria Mena, Mew og Kent!! Et bedre program skal du lete lenge etter. Asbjørn, Martin og jeg tok banen til Frognerparken for å få med oss Minor Majority, mens jentene som var utslitte etter gårsdagen ventet til Maria Mena. Vi møtte storesøstera mi Kjersti der (og bra var det for da fikk vi sittplasser...hehe=) Da Minor Majority var ferdig gikk vi for å møte jentene samtidig som vi spiste på favorittplassen til Asbjørn, McDonalds hehe=) Så var det tilbake til konserten og Maria Mena. Hun hadde en bra konsert og man kjente de fleste av sangene hennes. Hun fikk allikevel "bare" 7 av 10 av NRK (anmeldelsen). Etter Maria Mena var det klart for kveldens høydepunkt, Mew! Mew spilte helt konge og lagde stort leven i Frognerparken. Konserten holdt til 9 av 10!!(anmeldelsen) Da Mew var ferdig stakk jentene, mens vi ble igjen for å se Kent. I likehet med Mew lagde også Kent et fantastisk show og fikk 8 av 10 (anmeldelsen) Vi gadd ikke se hele, men gikk halvveis ut i konserten.. Så tok vi banen hjem igjen.

Mai 2006

18. mai I dag fikk jeg sammen med Martin vite at vi hadde kommet inn på Lycée Pierre Corneille i Rouan. Det å velge en skole i Frankrike i tre år er ikke noe man gjør sånn helt uten videre, og jeg hadde store problemer med å bestemme meg. Det ville bety at jeg måtte slutte på Bærum SK,  dratt bort fra vennene mine og de trygge omgivelsene. Allikevel et såpass unikt tilbud kan man ikke si nei til så både jeg og Martin svarte ja og reiser til Frankrike 2. september.
22. mai Skriftlig eksamen
B-klassen kom opp i matte og hadde eksamen denne dagen. Det gikk nok til helvete for meg, men karakteren har vel strengt tatt ingen ting å si. Oppgavesettet var greit nok, veldig mye problemløsning og lite algebra/likninger. Mange av oppgavene som også var veldig uklare, men jeg får vente med å klage til jeg vet hva jeg fikk, hehe=)